Ілюстрація REUTERS

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 змусила китайську компанію Geely перейти на повністю безконтактну систему продажів автомобілів.

Читайте такожGM, Ford і Fiat закривають усі свої заводи в Північній Америці

Про це повідомляє портал Motor.ru.

Відео дня

"Покупці можуть використовувати модель онлайн, а ключі їм доставлять квадрокоптери", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на початку лютого Geely запустила власну онлайн-платформу для продажу автомобілів, через яку можна вибрати вподобану модель та її оснащення, ознайомитися з доступними програмами фінансування і замовити доставку машини до будинку. Причому щоб мінімізувати взаємодію людей одне з одним, ключі новому власнику доставить квадрокоптер. Наразі ця послуга доступна лише в окремих провінціях Китаю, але в майбутньому може почати працювати по всій країні.

За даними Geely, з моменту запуску онлайн-платформою скористалися 10 тисяч осіб. Ще 110 тисяч заявили про готовність найближчим часом віддалено купити автомобіль. В рамках боротьби з коронавірусом SARS-CoV-2 всі машини, перед тим як потрапити до власника, дезінфікуються, а кросовер Icon й зовсім оснащується антибактеріальним салонним фільтром. Його розробка стала частиною програми зі створення досконаліших систем очищення повітря та переходу до використання матеріалів з бактерицидними властивостями.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, а також з 18 березня ввести заборону на залізничні, авіа - та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.

Крім того, з 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури мають тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування з застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля продуктами харчування, паливом, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську і страхову діяльність.

Читайте також: