Зупиняються всі пасажирські залізничні перевезення, в тому числі й приміські / фото УНІАН

Сьогодні в 12 годин дня в Україні в рамках заходів з протидії поширенню коронавірусу в країні припиняється здійснення всіх залізничних, авіаційних та автобусних міжміських і міжобласних пасажирських перевезень.

Читайте такожУ перший день без метро Київ зупинився у заторах: найскладніше дістатися до центру з Лівого берега

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій у своєму Телеграм-каналі.

"З 12:00 18 березня 2020 року зупиняються всі пасажирські перевезення. У тому числі й приміські. Окремі приміські поїзди поїдуть скороченими маршрутами, щоб завершити їх опівдні. Прошу уважно слухати оголошення диктора на вокзалах й читати оголошення", - написав Криклій.

З повним переліком скасованих поїздів можна ознайомитись на офіційному сайті "Укрзалізниці".

Як повідомляв УНІАН, 17 березня пізно ввечері припинив роботу київське метро. "Київпастранс" та приватні перевізники працюватимуть у штатному режимі, при цьому в салоні громадського транспорту можуть одночасно перебувати не більше 10 пасажирів.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу у світі.

11 березня Кабінет міністрів прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Карантин передбачає закриття навчальних закладів, а також заборону масових зібрань понад 200 осіб, який стосується й спортивних, культурних заходів.

З 17 березня "Укрзалізниця" припинила міжнародні пасажирські залізничні перевезення до завершення періоду карантину, а також повідомила про припинення руху приміських поїздів через держкордон.