Ілюстрація / REUTERS

Найбільша німецька авіакомпанія Lufthansa у вівторок, 7 квітня, оголосила про значне скорочення флоту, а також зупинення діяльності дочірньої авіакомпанії-лоукостера Germanwings.

Такі заходи ухвалені правлінням компанії в рамках реструктуризації через кризу в галузі, спричинену пандемією коронавірусу, повідомляє DW з посиланням на dpa.

Керівництво Lufthansa вважає, що "минуть місяці, перш ніж обмеження на поїздки у світі будуть повністю скасовані, і роки, перш ніж світовий попит на авіаперевезення повернеться до докризового рівня".

Відео дня

Читайте такожWizz Air налаштований оптимістично: лоукостер має намір відновити виконання більшості рейсів після карантину

У зв'язку з цим Lufthansa починає процес скорочення флоту не тільки в головній компанії, а й у всіх своїх дочірніх авіаперевізниках, серед яких Eurowings, Austrian Airlines, Brussels Airlines, SWISS International Airlines.

Щонайменше 42 літаки лише з флоту Lufthansa та Eurowings будуть поставлені на прикол, до того ж компанія розриває всі договори лізингу, що дозволить скоротити флот цих двох перевізників, який налічує 763 судна, на 10 відсотків.

Водночас Lufthansa обіцяє всі рішення щодо реструктуризації приймати після консультацій з профспілками. Усім співробітникам, яких зачеплять ці заходи, за можливості запропонують роботу в інших підрозділах компанії. Це стосується і 1400 співробітників Germanwings.

Раніше УНІАН повідомляв, що авіакомпанія British Airways веде переговори з профспілкою про план тимчасово відсторонити від роботи близько 32.000 співробітників, щоб авіаперевізник зміг пережити пандемію коронавірусу, повідомило джерело, знайоме з ситуацією.