Ілюстрація REUTERS

Авіакомпанія British Airways веде переговори з профспілкою про план тимчасово відсторонити від роботи близько 32.000 співробітників, щоб авіаперевізник зміг пережити пандемію коронавірусу, повідомило джерело, знайоме з ситуацією.

Читайте такожBoeing пропонуватиме своїм працівникам добровільне звільнення – ЗМІ

Компанія значно скоротила кількість рейсів і попередила про необхідність скорочення витрат, щоб вижити в поточній ситуації, що вдарила по світовій авіаційній галузі, пише Рейтер.

Відео дня

"Угода поки не укладена", - сказало джерело, додавши, що переговори стосуються близько 80% штату компанії без урахування пілотів.

Переговори з профспілкою Unite тривають тиждень. Компанія намагається узгодити план, згідно з яким співробітників, включаючи кабінний екіпаж, наземний обслуговуючий персонал, інженерів та працівників головного офісу, можна буде тимчасово відсторонити від роботи, але не скорочувати.

Авіаперевізник вже домовився з пілотами про те, що вони візьмуть два тижні неоплачуваної відпустки у квітні й травні.

British Airways, що входить в групу IAG, вже призупинила польоти з Гетвік, другого за завантаженість аеропорту Великобританії, і з аеропорту Лондон-Сіті. IAG попередила, що польотні потужності у квітні та травні скоротяться на 75%.