Аеропорт "Київ" вирішив скоротити половину своїх співробітників: стала відома причина

Підприємство розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників.

Керівництво столичного аеропорту імені Сікорського ("Жуляни") вирішило скоротити половину своїх співробітників для порятунку підприємства від банкрутства.

Про це повідомляється на сторінці аеропорту в Facebook.

"Міжнародний аеропорт "Київ" розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників, на тлі глибокої кризи, в якій опинилася авіаційна галузь через пандемію коронавірусу, що сприяє різкому падінню авіаперевезень та зниженню пасажиропотоку. Накопичення проблем супроводжувалося і відсутністю будь-якої реакції та допомоги від уряду, профільного міністерства а також влади Києва. Нагадаємо, що керівництво Міжнародного аеропорту "Київ" постійно звертається по допомогу до влади, але належної і своєчасної реакції так і не немає", - заявили на підприємстві.

Читайте такожВідновлення міжнародних авіарейсів в Україні: повільно та невпевнено

Загалом в аеропорту працюють близько двох тисяч осіб, у суміжних підприємствах, які співпрацюють з ним, - ще 8 тисяч співробітників.

"Аеропорт "Київ" - це другий за пасажиропотоком аеропорт України, це майже 3 млн пасажирів і 30 тисяч рейсів в рік. Це другий, за кількістю відрахувань до бюджету Києва, платник податків серед комунальних підприємств міста. Це улюблена робота для тисяч людей, візитівка і гордість столиці. Банкрутство аеропорту "Київ" буде мати катастрофічні наслідки для міжнародного іміджу, авіаційної галузі України, економіки і ринку праці в цілому", - йдеться у повідомленні.

За словами гендиректора компанії "Мастер-Авіа" Олега Левченка, повернення на докарантинний рівень перельотів відбудеться за кілька років. 

Читайте такожSaveKyivAirport: аеропорт "Київ" записав відеозвернення до керівництва країни

"Самостійно, без допомоги держави, столичному аеропорту не вижити. На жаль, нам доведеться скоротити 50% персоналу, в тому числі висококваліфікованих фахівців галузі. Аеропорт "Київ" об'єднує тисячі фахівців, які розвивають авіацію, на їх професійну підготовку витрачається не лише багато часу, але і значні кошти", - зазначив він.

Наразі кожен підрозділ аеропорту вирішує, кого зі співробітників звільнити і як оптимізувати роботу підприємства.

Як повідомляв УНІАН, раніше в аеропорту "Київ" заявили, що він може не пережити коронавірусну кризу.