Ілюстрація REUTERS

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) може не пережити коронавірусну кризу, якщо не буде регуляторної підтримки держави.

Про це заявила прес-секретар аеропорту Галина Богданенко в ефірі "Громадського радіо".

За її словами, аеропорт може не пережити кризу і зараз він потребує не стільки фінансової допомоги, а насамперед потребує регуляторної підтримки держави.

Відео дня

"Ми вже кілька місяців намагаємося змінити мінімальні ставки на обслуговування. Самі ми не можемо змінити ставки, тут потрібне втручання держави. Ми були на рівних умовах з аеропортом Бориспіль, у нас ставки були вищі і авіакомпанії обирали інший аеропорт", – сказав Богданенко.

Читайте такожВідновлення авіасполучення в Україні: хто та куди полетить з 15 червня

Також вона додала, що для всіх аеропортів України одна ставка, а для аеропорту "Бориспіль" інша, і це створює несправедливі конкурентні умови двох аеропортів.

"Авіакомпанії обирають інший аеропорт, коли був зачинений авіапростір – усі рейси евакуаційні і гуманітарні були направлені до "Борисполя", а ми змушені були зачинити аеропорт. Тобто аеропорт не отримує ніяких доходів, а кошти на податки витрачає. Зараз потрібно хоча б пережити кризу і вийти на обсяги які були до кризи, а це потребує не одного року", – підсумувала прес-секретар.

Як повідомляв УНІАН, раніше Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України опублікувало плани зарубіжних країн із відновлення регулярного авіасполучення.