"Потрібне втручання держави": в аеропорту "Київ" заявили, що він може не пережити коронавірусну кризу

Регулярні авіаперевезення в Україні не здійснюються від початку карантину.

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) може не пережити коронавірусну кризу, якщо не буде регуляторної підтримки держави.

Про це заявила прес-секретар аеропорту Галина Богданенко в ефірі "Громадського радіо".

За її словами, аеропорт може не пережити кризу і зараз він потребує не стільки фінансової допомоги, а насамперед потребує регуляторної підтримки держави.

"Ми вже кілька місяців намагаємося змінити мінімальні ставки на обслуговування. Самі ми не можемо змінити ставки, тут потрібне втручання держави. Ми були на рівних умовах з аеропортом Бориспіль, у нас ставки були вищі і авіакомпанії обирали інший аеропорт", – сказав Богданенко.

Читайте такожВідновлення авіасполучення в Україні: хто та куди полетить з 15 червня

Також вона додала, що для всіх аеропортів України одна ставка, а для аеропорту "Бориспіль" інша, і це створює несправедливі конкурентні умови двох аеропортів.

"Авіакомпанії обирають інший аеропорт, коли був зачинений авіапростір – усі рейси евакуаційні і гуманітарні були направлені до "Борисполя", а ми змушені були зачинити аеропорт. Тобто аеропорт не отримує ніяких доходів, а кошти на податки витрачає. Зараз потрібно хоча б пережити кризу і вийти на обсяги які були до кризи, а це потребує не одного року", – підсумувала прес-секретар.

Як повідомляв УНІАН, раніше Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України опублікувало плани зарубіжних країн із відновлення регулярного авіасполучення.