Ілюстрація REUTERS

Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України («Украерорух») опублікувало плани зарубіжних країн із відновлення регулярного авіасполучення.

Читайте такожЧерез блокування крісел в літаках тарифи можуть зрости в середньому на 50%

Як повідомила прес-служба підприємства, відповідний моніторинг провело Міністерство закордонних справ України.

Відео дня

Згідно з повідомленням, про свою готовність до якнайшвидшого відновлення авіасполучення з Україною заявляє турецька сторона, але переговори тривають.

Також після узгодження відповідних протоколів безпеки на міждержавному рівні регулярні рейси найближчим часом буде відновлено з Грузією.

Крім того, на початку липня стане можливим виконання рейсів за маршрутом Київ - Софія.

«Деякі країни під час пандемії коронавірусу не запроваджували заборони на міжнародне авіасполучення. Це, зокрема, Білорусь, Велика Британія, Іран, Ірландія, Корея, Мексика, Німеччина, Нідерланди та Чехія (але аеропорт у Празі не працює). Національний Катарський авіаперевізник Qatar Airways залишається однією з небагатьох авіакомпаній світу, яка регулярно здійснює комерційні пасажирські та вантажні перевезення до низки країн Західної Європи, Азії та до Австралії», - йдеться в повідомленні.

Також найближчим часом міжнародне авіасполучення планує запустити низка країн.

«Зокрема, Австрія, Румунія, Азербайджан, Словаччина, Греція, Грузія мають обмеження на перельоти до кінця травня. На початку червня відновити міжнародні авіаперевезення планує Туреччина. В Естонії обмеження діятимуть до 7 червня. Болгарія, Індонезія, Ісландія, Кіпр, Коста-Ріка, Люксембург, Македонія, Португалія, Єгипет, Ізраїль відкриють свої повітряні ворота не раніше 15 червня», - сказано в повідомленні.

Крім того, до кінця червня будуть закриті кордони Куби, Таїланду та Молдови, а з липня можна буде полетіти до Домініканської Республіки та Вірменії.

Деякі країни закривали міжнародне авіасполучення частково, з певними обмеженнями в'їзду або виїзду іноземців. Це, приміром, Бельгія, Мальдіви, Норвегія, Японія, США та Хорватія. Авіасполучення з країнами, де складна епідеміологічна ситуація, закрила Данія. Обмеження щодо мети поїздки та категорій осіб запровадила Іспанія. Ослаблення обмежень на здійснення подорожей очікується з 22 червня. Італія визначила вичерпний перелік аеропортів, які мають право обслуговувати рейси в умовах карантину, зокрема в Болоньї, Мілані, Римі та Турині. У Канаді міжнародні авіарейси здійснюються лише до 4 аеропортів країни (Ванкувер, Калгарі, Монреаль, Торонто). Відновлення міжнародних рейсів із Китаєм залежить від планів конкретної авіакомпанії та поточного стану карантинних заходів у країні призначення. Фінляндія поки дозволяє здійснювати обмежену кількість авіарейсів. У Словенії відкриті для міжнародного сполучення три аеропорти в Любляні, Маріборі та Порторожі.

У прес-службі зазначили, що в багатьох країнах ще немає офіційної інформації щодо дат відновлення міжнародних перельотів.

Як повідомляв УНІАН, згідно з даними Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), на відновлення авіації після епідемії коронавірусу COVID-19 знадобиться понад 6 місяців.