Ілюстрація REUTERS

Продажі автомобілів з електродвигуном в Україні в травні поточного року зросли у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року на 31,8% – до 943 одиниць.

Читайте такожVolkswagen почав розробка наддешевих електрокарів на платформі MEB Entry

Як повідомили в асоціації автовиробників України "Укравтопром", з цієї кількості: легкових - 915 штук, комерційних - 28 штук.

Відео дня

Таким чином, у порівнянні з минулим роком, травневий попит на легкові електромобілі в Україні зріс у півтора раза, а на комерційні знизився на 15 відсотків.

Ринок комерційних автомобілів на електротязі складався виключно з імпортного секонд-хенду і не відрізнявся різноманітністю.

"Основну масу, як і минулого року, становили електромобілі моделі RENAULT Kangoo Z. E., яких було зареєстровано 22 одиниці", - йдеться в повідомленні.

Водночас в реєстраціях легкових електрокарів були присутні нові машини, але їх було загалом 60 штук, а більшу частину (855 штук) становили старі автомобілі.

Найпопулярнішим електрокаром серед українських знову став NISSAN Leaf. Минулого місяця 282 автомобілі цієї моделі поповнили автопарк країни.

На другому місці TESLA Model S, її вибрали 136 автомобілістів.

Також у травневу п'ятірку найпопулярніших автомобілів з нульовим рівнем викидів увійшли: TESLA Model 3 - 128 штук; CHEVROLET Bolt EV - 50 штук; TESLA Model X - 45 штук.

Всього з початку року в Україні було поставлено на облік 2690 одиниць автотранспортної техніки, що працює виключно на електротязі: 2548 штук легкових авто, 141 штуку комерційних та один автобус.

Як повідомляв УНІАН, продажу автомобілів з електродвигуном в Україні у 2019 році у порівнянні з 2018 роком збільшилися майже в 1,5 раза – до 7542 одиниць.