Частка вживаних іномарок становить 82% від усіх зареєстрованих легкових авто / REUTERS

Обсяг продажів в Україні вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується внаслідок імпортних поставок, у вересні поточного року становив 35,9 тисячі авто, що на 56% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року і на 9% більше в порівнянні з серпнем цього року.

Читайте такожУ МВС розповіли, що робити власникам викрадених авто

Як передавати прес-служба Асоціації автовиробників України "Укравтопром", в результаті у звітному місяці частка вживаних іномарок становила 82% від усіх легкових автомобілів, які вперше зареєструвалися в Україні.

Відео дня

ТОП-5 популярних марок авто

Зазначається, що найпопулярнішою маркою вживаних автомобілів став Volkswagen. У вересні поточного року українці зареєстрували 6,1 тисячі авто цієї марки.

Другий результат у марки Ford, за місяць на українські номери перейшли 3,3 тисячі авто.

На третьому місці Renault-3,1 тисячі розмитнених і зареєстрованих авто.

Продовжують список автомобілі марки Skoda, власниками цієї моделі у вересні стали трохи понад 3 тисячі українців.

Замикає п'ятірку лідерів Opel з результатом 2,1 тисячі автомобілів.

Загалом за дев'ять місяців 2020 року українські номери отримали майже 242,3 тисячі вживаних авто, завезених з інших країн, що в 4 рази більше, ніж нових легкових авто за аналогічний період.

Що цьому передувало 

  • У серпні обсяг продажів в Україні вживаних автомобілів на первинному ринку становив 32,8 тисячі авто, що на 35% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Довідка УНІАН

  • Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році.
  • Засновниками "Укравтопрому "виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України – ЗАЗ, ЛАЗ, "АвтоКрАЗ" та інші.