Найпопулярнішою маркою автомобіля в Україні стала Renault / REUTERS

Продажі вживаних автомобілів в Україні в серпні збільшилися на 35% - "Укравтопром"

Читайте такожРада решила врегулюваті рух сігвеїв та гіроскутерів

Обсяг продажів в Україні вживаних авто на первинному ринку, який формується шляхом імпортних поставок, в серпні поточного року становив 32,8 тисячі штук, що на 35% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Відео дня

Як повідомила прес-служба асоціації автовиробників України "Укравтопром", в результаті у звітному місяці частка вживаних іномарок становила 82% від усіх легкових автомобілів, які вперше зареєструвалися в Україні.

  • Зазначається, що найпопулярнішим вживаним автомобілем місяця став Renault Megane. У серпні поточного року українці зареєстрували 1926 авто цієї моделі.
  • Другий результат у Volkswagen Passat, за місяць на українські номери перейшло 1848 авто.
  • На третьому місці Skoda Octavia - 1672 розмитнених і зареєстрованих авто.
  • Продовжує список Volkswagen Golf, власниками цієї моделі в серпні стали 1526 українців.
  • Замикає п'ятірку лідерів Ford Focus з результатом 1244 одиниць.

Загалом за вісім місяців 2020 року українські номери отримали майже 206,5 тисячі вживаних машин, завезених з інших країн, що в 4 рази більше за нових легкових авто протягом аналогічного періоду.

Що цьому передувало

  • За даними "Укравтопрому", у 2019 році в Україні обсяг продажів вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується шляхом імпортних поставок, зріс в порівнянні з 2018 роком в 3,5 раза й становить 408,1 тисячі авто.

Довідка УНІАН.

  • Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році. Засновниками "Укравтопрому" виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України - ЗАЗ, ЛАЗ, "АвтоКрАЗ" та інші.