Олійник з листопада 2019 року до серпня 2020 року був виконуючим обов'язки директора морпорту "Південний" / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет міністрів погодив призначення Олександра Олійника на посаду директора держпідприємства "Морський торговельний порт "Південний".

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожПорт "Південний" отримав нового керівника

Відео дня

На цій посаді він замінить Сергія Ковшара, який, за інформацією Міністерства, продовжить роботу в цій галузі.

Прес-служба нагадала, що Олійник з листопада 2019 року до серпня 2020 року був виконуючим обов'язки директора морпорту "Південний". До цього він тривалий час обіймав посаду директора ДП "Маріупольський морський торговельний порт".

Морський порт «Південний": що необхідно знати

  • Морський торговельний порт "Південний" – найбільший за обсягами перевалки вантажів порт України, заснований в 1978 році та розташований на березі Аджалицького лиману. Це найглибоководніший порт України (глибина підхідного каналу – 15,5 м, глибини біля причалів – 14-15,5 м). Загальна протяжність причалів - близько 2,6 км.
  • 17 квітня 2019 року Кабінет Міністрів України перейменував морський торговельний порт "Южний" в порт "Південний"
  • У листопаді 2019 року Міністерство інфраструктури України призначило виконуючим обов'язків директора Державного підприємства "Морський торговельний порт "Південний" (Одеська обл.) Олександра Олійника.
  • У серпні 2020 року Кабмін прийняв розпорядження про тимчасове покладання обов'язків директора Державного підприємства "Морський торговельний порт "Південний" на Сергія Ковшара.
  • Найбільший за обсягами перевалки вантажів серед портів України - морський торговельний порт "Південний" (Одеська обл.) у 2020 році наростив перевалку вантажів на 14,5% – до 61,664 млн тонн.