Кубраков озвучив пріоритети своєї роботи на новій посаді / фото УНІАН, Олександр Прилепа

Олександр Кубраков, призначений міністром інфраструктури має намір відновлювати інфраструктуру портів, а також продовжити практику передачі їх у концесію.

Про це він заявив у залі Верховної Ради, представляючи програму своїх дій на посаді міністра.

Читайте такожНовий міністр інфраструктури обіцяє підвищити тарифи на вантажні перевезення "Укрзалізниці"

Відео дня

"Серед пріоритетів річкового і морського транспорту – це, перш за все, відновлення інфраструктури портів, як і в УЗ рівень зносу основних фондів наших портів досягає 80-90%, державою не може не звертати уваги на цю проблему. Я розумію, що був період, коли 90% дивідендів адміністрації морпортів забиралося в бюджет і це було нормально, тому що почалася війна, але ми вже втрачаємо критичну інфраструктуру, тому частина цих коштів має спрямовуватися на оновлення інфраструктури портів", - сказав він.

Також Кубраков має намір продовжити практику передачі морських портів в концесію.

"Цю практику ми будемо продовжувати. Розумію, що до цього є довіра, є прозорий механізм залучення інвесторів", - додав він.

Призначення Кубракова

У четвер, 20 травня, Верховна Рада України розглянула питання призначення Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури України.

Відповідне рішення підтримали 284 нардепи з 226 необхідних.

Довідка УНІАН. На материковій частині України налічується 13 державних морських портів. Зокрема, в Одеському регіоні працюють Одеський, Білгород-Дністровський порти, порт "Чорноморськ" і порт "Південний", в Миколаївському регіоні розташовані Миколаївський порт і стивідорна компанія"Ольвія". Також Україна має свої порти в Азовському регіоні - Маріупольський і Бердянський, а на Дунаї їх всього три – Ренійський, Ізмаїльський і Усть-Дунайський. Порти Херсонського регіону - Херсонський і Скадовський.