У метрополітені очікують рішення Кабміну / Фото УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко просить уряд дозволити відновити роботу Київського метрополітену з 25 травня, як це і планувалося раніше.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час щоденного брифінгу щодо поточної ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте такожУ Києві в п'ятницю утворилися затори на дорогах: ситуацію ускладнюють численні ДТП (карта)

Відео дня

За словами Кличка, є необхідність відкриття метро, “як планували, з 25 травня, бо в місті відбувається транспортний колапс”.

Тож, сказав мер, столиця чекає на відповідне рішення уряду.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня Кличко заявив, що з 23 травня у столиці у звичайному режимі розпочне працювати наземний громадський транспорт, а з 25 травня - метрополітен.

Водночас сьогодні, 22 травня, на сайті Міністерства охорони здоров'я було розміщено показники епідемічної ситуації в регіонах, відповідно до яких до другого етапу пом’якшення карантину не готові ряд регіонів, в тому числі і Київ.

Сьогодні ж у Київському метрополітені заявили, що керуватимуться рішенням Кабінету міністрів в питанні відновлення роботи й очікують документ про відповідну дату.