Перевезення пасажирів у метрополітені буде відновлено з 25 травня.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі.

"Робота транспорту в Україні поступово відновлюватиметься вже з 22 травня... З 22 травня - регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні; з 25 травня - перевезення пасажирів у метро; з 1 червня - залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні; з 1 червня - міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. З 15 червня - прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом", - написав він.

Читайте такожВ УЗ попередили про загрозу неповернення з карантину частини електричок

При цьому, за словами Криклія, обов’язкові вимоги безпеки незмінні – масковий режим, температурний скринінг працівників, постійна дезінфекція транспорту.

Як повідомляв УНІАН, 18 травня міський голова Києва Віталій Кличко повідомив про готовність міської влади з 25 травня відновити роботу метрополітену і чекає на відповідне рішення Кабінету міністрів України.

13 травня Кличко закликав уряд надати дозвіл на відновлення з 25 травня роботи столичного метрополітену у звичайному режимі. За його словами, коли все більше людей після пом’якшення карантину з 11 травня повертаються на роботу, в місті відбувається транспортний колапс.

На період карантину метро працюватиме з певними правилами.