УЗ розробила план відновлення приміського сполучення / фото УНІАН

Акціонерна компанія “Укрзалізниця" розробила план заходів із відновлення приміського сполучення після  скасування заборони на регулярні пасажирські перевезення, запровадженої урядом у зв’язку з поширенням COVID-19. Планом передбачено дві черги відновлення курсування приміських поїздів.

Читайте також"Вводять в оману": у Мінінфраструктури відреагували на плани авіакомпаній відновити рейси з України наприкінці травня

Про це повідомила прес-служба УЗ з посиланням на виконувача обов’язків голови правління АТ «Укрзалізниця» Івана Юрика.

Відео дня

Як повідомив очільник компанії, за умови скасування чи пом'якшення карантинних заходів, "Укрзалізниця" готова оперативно здійснити призначення поїздів і сповістити населення про відновлення приміського сполучення.

«Відновлення приміського пасажирського сполучення, згідно з планом, відбудеться у два етапи: на першому етапі на колії повернуться 745 приміських поїздів для забезпечення підвозу громадян до місць роботи в години «пік», на другому - плануємо призначити ще 571 поїзд, і, таким чином, повністю відновити приміський залізничний рух», — уточнив Юрик.

Наразі фахівці компанії проводять технічний огляд обладнання і рухомого складу, перевіряють працездатність кас і платіжних терміналів, здійснюють поточні ремонти вокзалів і поїздів. Для працівників пасажирського господарства закуповуються засоби індивідуального захисту, зазначають у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство інфраструктури розробило план відновлення регулярного пасажирського сполучення, який планується проводити в 3 етапи.