Пам'яті Гіперлупа: у Кабміні знову заговорили про швидкісні залізничні лінії

Мінінфраструктури планує впровадити проект будівництва високошвидкісної залізничної лінії зі швидкістю руху до 250 кілометрів на годину.

Міністерство інфраструктури планує підготувати та впровадити проект високошвидкісного залізничного руху в Україні, на початковому етапі якого передбачається будівництво залізничної лінії зі швидкістю руху до 250 км/год.

Читайте такожПам'ять гіперлупа: Кабмін замахнувся на виробництво електрокарів в УкраїніПро це повідомила прес-служба відомства з посиланням на міністра Владислава Криклія за підсумками його зустрічі з послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне.

Також проект передбачає будівництво сучасної інфраструктури для обслуговування залізничних експресів типу InterCity та контейнерних перевезень у напрямку ЄС.

Зазначається, що низка іноземних компаній вже проявили свою зацікавленість в цьому проекті.

Що цьому передувало

  • У лютому 2018 року тодішній глава міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна планує почати будівництво тестового майданчика Hyperloop в Дніпрі.
  • За його словами, тоді навколо цієї ідеї "вдалося об'єднати багато українських і закордонних компаній".
  • Вже після своєї відставки Омелян пояснив, що робив гучні заяви про швидке тестування в Україні технологій передової транспортної системи Hyperloop для того, щоб "українці повірили в себе".