Мінінфраструктури заговорило про виробництво електрокарів в Україні / REUTERS

З метою розвитку галузі електромобілів в Україні Міністерство інфраструктури розпочало роботу над Концепцією розвитку електромобільності в країні. Під керівництвом міністра інфраструктури відбулося засідання робочої групи з розвитку електротранспорту.

Читайте такожОмелян на Крюківському вагонзаводі: «капсулу Hyperloop робитимемо тут»

Про це повідомляє прес-центр Міністерства.

Відео дня

"Ми, своєю чергою, починаємо роботу над новою концепцією розвитку електромобільності в Україні для створення належних умов і для виробництва вітчизняних електромобілів. І запрошуємо до співпраці всіх охочих фахівців галузі", - повідомив глава Мінінфраструктури.

Розвиток електромобілів в Україні

Зазначається, що з метою розвитку даного виду транспорту вже прийнята Національна транспортна стратегія до 2030 року. Стратегією передбачено стимулювання використання електромобілів в Україні. Також внесено низку відповідних змін до українського законодавства.

"Ринок електромобілів у світі розвивається досить швидко. І Україна - не виняток. Станом на 15 вересня, за даними МВС, у нас вже зареєстровано майже 24 тисячі електрокарів. І ця цифра постійно зростає. Звичайно, це лише кількість ввезених в Україну авто, а ми повинні стимулювати та надавати допомогу, в першу чергу, українському виробнику", - зазначає міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Ситуація із зарядними станціями

Крім цього, Міністерство активно працює над змінами до державних будівельних норм з планування та забудови територій, які б дозволили розміщення зарядних станцій на всіх дорогах загального користування та на АЗС. Міністр підкреслив, що таким чином можливо покращити зручність у пересуванні між містами для власників електрокарів і стимулювати їх приріст в Україні.

"Громадський електричний транспорт - важлива частина розвитку електромобільності. За участю місцевих держадміністрацій ми з вами повинні забезпечити поетапну заміну автомобільного транспорту на електротранспорт, зокрема шляхом залучення кредитів на сприятливих умовах і вдосконалення законодавства", - додав голова Міністерства.

Що цьому передувало

  • За даними "Укравтопрому" в Україні з початку поточного року поставлено на облік понад 3,5 тисячі електромобілів. 
  • Верховна Рада вже підтримала за основу законопроекти №3476 та №3477, які передбачають створення в Україні умов для виробництва вітчизняних легкових автомобілів, автобусів, вантажівок та спецтехніки з електричними двигунами.