Санкції передбачають експортні обмеження / REUTERS

США додали 71 російське і білоруське підприємство у свій торговий чорний список, включаючи кілька авіаційних заводів, суднобудівних і науково-дослідних інститутів.

Про це повідомляє Reuters.

У число підсанкційних підприємств потрапили 70 російських компаній та інших організацій, таких як кілька інститутів Російської академії наук, у тому числі Інститут проблем передачі інформації імені Харкевича та Інститут проблем управління імені Трапезникова. У список потрапило також одне білоруське підприємство.

Відео дня

Крім того, санкції введені проти декількох авіаційних заводів, у тому числі проти одного з найбільших в Росії заводів з виробництва пасажирських і вантажних літаків - Воронезької акціонерної авіабудівної компанії.

У чорний список був доданий Іркутський авіаційний завод, який з 1934 року виготовив близько 7000 літаків понад 20 типів і випускає авіалайнери сімейства МС-21.

Також додані - філія авіаційного комплексу імені Ільюшина, Санкт-Петербурзький кораблебудівний інститут і Спеціальне науково-дослідне бюро автоматизації морських досліджень Далекосхідного відділення Російської академії наук.

В цілому, з лютого Міністерство торгівлі США додало 322 організації у свій економічний чорний список за підтримку російських збройних сил.

Як писав УНІАН, Москва як мінімум двічі чинила тиск на Пекін, щоб той запропонував нові форми економічної підтримки.

Вас також можуть зацікавити новини: