Через пандемію найстаріша європейська авіакомпанія анонсувала звільнення всіх співробітників

Авіакомпанія запросила державну підтримку в розмірі 1,1 мільярда чеських крон (понад 51 мільйон доларів).

Авіакомпанія "Чеські авіалінії" (Czech Airlines) планує звільнити всіх 430 співробітників через наслідки пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє Seznam Zpravy.

Читайте такожЛітак чеської авіалінії заблокував роботу одного з найбільших аеродромів у Польщі

Європейська авіакомпанія з майже столітньою історією (була заснована в 1923 році) зважилася на такий крок через фінансові проблеми.

Раніше авіакомпанія запросила державну підтримку в розмірі 1,1 мільярда чеських крон (понад 51 мільйон доларів). Однак у Міністерстві транспорту, промисловості та торгівлі Чехії заявили, що не готові надати підтримку компанії.

Збитки авіакомпаній через пандемію 

У 2020 році втрати авіакомпаній через пандемію склали 157 мільярдів доларів.

У травні 2020 року влада Німеччини заявила про плани виділити авіаперевізнику Lufthansa пакет допомоги на загальну суму 9 млрд євро

Авіакомпанія МАУ в період з квітня 2020 по січень 2021 року повернула пасажирам понад 26,5 млн дол.

У грудні 2020 року авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» закликала президента України Володимира Зеленського доручити уряду розробити програму дій з надання компанії поворотної фінансової допомоги (позики або стабілізаційного кредиту) з метою виплати заробітної плати співробітникам.

4 лютого 2021 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабінет Міністрів України розробляє механізми підтримки вітчизняної авіаційної галузі у період пандемії COVID-19.