Ілюстрація REUTERS

Новітній компактний електрокросовер Tesla Model Y, який вийшов на ринок у березні, зараз продається в США і Канаді у двох дорожчих конфігураціях - Long Range та Performance. Але на презентації в березні 2019 року нам обіцяли ще дві версії - двомоторну AWD та "народну" Standard Range за $39 тисяч.

Читайте такожЕлектромобілі Tesla стануть самокерованими вже цього року - Маск

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Зараз же стало відомо, що Tesla вирішила відмовитися від випуску версії Standard Range через, як розповів у своєму твіттері голова компанії Ілон Маск, "неприйнятно низький" запас ходу (<250 миль по циклу EPA)", - йдеться в повідомленні.

Tesla як і раніше планує випустити доступнішу версію Model Y "в найближчі місяці" - одномоторну модифікацію Long Range RWD. Коштувати вона буде $45 тисяч. Тобто, на $6 тисяч дорожче за спочатку заплановану Standard Range. Наразі подробиць про відмінності немає, але щонайменше по запасу ходу Long Range RWD має перевершувати Standard Range. Маск пообіцяв значно більше ніж 300 миль на одному заряді.

Тут можна згадати про "народну" версії Model 3 за $35 тисяч. Минулого року Tesla кілька затримала відвантаження здешевлених Model 3 в стандартній комплектації (Standard Range), а потім прибрала можливість її покупки через сайт. Зараз купити Model 3 у версії Standard Range можна лише за телефоном, або ж придбати безпосередньо в одному з магазинів. Через сайт пропонується трохи дорожча конфігурація Standard Range Plus за $38 тисяч, що відрізняється збільшеним запасом ходу в 390 км та комплектацією (регульовані сидіння, якісніші матеріали обробки та просунута аудіосистема).

Але є і хороші новини. Tesla знизила ціну Model Y у версії Long Range Dual Motor нижче $50 тисяч - відтепер машина коштує $49 990 замість $52 990.

фото Electrek

Одночасно Tesla включила в стандартне оснащення Model Y Performance набір опцій "Performance Package, який включає занижену підвіску, педалі з алюмінієвого сплаву, посилені гальма та обмежувач швидкості, що спрацьовує на позначці 250 км/год, а не 233 км/год.

фото Electrek