Ілюстрація REUTERS

Не оминула епідемія коронавірусу й Tesla. І хоча завод Tesla Gigafactory 3 в Шанхаї відновив роботу 10 лютого після півтора тижневого простою через введений владою карантин, повністю уникнути проблем автовиробникові не вдалося.

Читайте такожTesla повернула автопілот власнику вживаного авто після віддаленого блокування

Як і багато інших, Tesla зіткнулася з перебоями в поставках компонентів через призупинення роботи деяких підприємств у Китаї. У результаті виявилося, що останні автомобілі Model 3, зібрані на заводі в Китаї, оснащуються старим автопілотом, пише itc.ua.

Відео дня

Кажучи точніше, вони використовують платформу минулого покоління HW 2.5 на базі чіпа NVIDIA Drive PX 2 замість нової HW 3.0 на революційній SoC Full Self-Driving (FSD) власної розробки Tesla, представленої минулого року. Саме FSD в найближчому майбутньому (після випуску автопілота нового покоління) повинен зробити машини Tesla повністю самоврядними.

Примітно, що Tesla скромно змовчала про це. Але, як відомо, все таємне стає явним, і як тільки це розкрилося, виробник відразу ж вибачився і запевнив, що в майбутньому всі клієнти, що одержали нові машини зі старим автопілотом, отримають безкоштовне оновлення до версії HW 3.0.

Точних термінів виробник не вказав, зазначивши лише, що це станеться, як тільки постачання налагодяться. Ось тільки власники автомобілів Tesla, випущені до квітня 2019 року, з-поміж тих, хто купив опцію Full Self-Driving, досі чекають раніше обіцяного безкоштовного оновлення автопілота.

Нагадаємо, поширення коронавірусної інфекції COVID-19 почалося в кінці 2019 року в Китаї. Загалом з початку епідемії в Китаї заразилися 80 409 осіб, загинули 3012 людей.

За межами Китаю вірус виявлений ще в 79 країнах світу. Основними вогнищами інфекції, крім Китаю, залишаються Південна Корея (захворіли 5766 людей, загинули 35 осіб), Італія (захворіли 3089 осіб, загинуло 107 осіб) та Іран (захворіли 2922 людини, загинули 92 людини).

Всього у світі COVID-19 заразилися 95131 людина, загинули 3284 людини, 53276 людей вилікувалися від хвороби.

В Україні офіційно зареєстровано один випадок захворювання COVID-19.