Tesla почала поставки найшвидшої і найдорожчої моделі (фото, відео)

Про початок поставок оновленої моделі Model S оголосили під час презентації.

Компанія Tesla нарешті почала поставки оновленого електрокара Model S Plaid.

Про початок поставок оголосив голова компанії Tesla Ілон Маск під час презентації моделі, повідомляє InsideEVs.

На презентації Tesla Model S Plaid також стали відомі технічні характеристики ліфтбека.

Так, аеродинаміку цієї моделі вдалося істотно поліпшити, завдяки зниженню коефіцієнта лобового опору з 0,24 до 0,208. Зазначається, що це найкращий показник серед серійних авто у світі. Перевершити його зможе тільки Mercedes EQS, поставки якого обіцяють почати в цьому році.

Також істотно покращився час зарядки. Щоб поповнити запас ходу на 300 кілометрів Model S Plaid потрібно всього 15 хвилин. Загальний запас ходу становить 627 кілометрів.

Автомобіль отримав новий електропривод із трьома моторами сумарною потужністю 1020 кінських сил. У Tesla стверджують, що це авто може розігнатися до 100 км/год приблизно за дві секунди. Однак, як зазначає InsideEVs, методику підрахунку, яку застосовує сама Tesla, не можна назвати повністю коректною.

Читайте такожOpel показав перші фото Astra нового покоління

Новий електрокар здатний розігнатися до максимальної швидкості в 322 кілометри на годину, але поки ця можливість недоступна. Для того, щоб досягти такої швидкості, автомобілю потрібно встановити спеціальні колеса й шини, а вони надійдуть у продаж пізніше.

Також автомобіль отримав нову аудіосистему з 22 динаміками, а також принципово новий користувальницький інтерфейс. Останній використовує такий же графічний процесор, що й Sony PlayStation 5.

Варто відзначити, що напередодні старту поставок вартість автомобіля в США зросла на $10 тисяч, до $129990. Це і заявлені технічні характеристики роблять цю модель найдорожчою і найшвидшою в лінійці Tesla.

Однак, у перший час обсяги виробництва не перевищать 100 машин на тиждень, досягнувши 1000 одиниць на тиждень до кінця третього кварталу 2021 року.

Презентація Tesla Model S Plaid російською:

Нагадаємо, вперше про редизайн моделі Model S Tesla оголосила ще в січні цього року. Тоді в компанії обіцяли, що в продаж нові моделі надійдуть у березні 2021 року. А вартість нової версії заявлялася $119,9 тис.

Тоді ж стало відомо, що нова Model S матиме скляний дах, а її кермо швидше нагадує штурвал літака. Основний екран став горизонтальним, розміром 17-дюймів із роздільною здатністю 2200x1300. Його можна злегка повертати праворуч і ліворуч. Бортовий комп'ютер продуктивністю 10 терафлопс дозволить запускати такі ігри, як Witcher 3 і Cyberpunk 2077. Також з'явився додатковий екран для пасажирів на задньому сидінні.

© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com
© tesla.com

Вас також можуть зацікавити новини