Інтернет більше не любить Ілона Маска / REUTERS

Ненависники Ілона Маска створили сайт ElonOMeter.com, який покликаний розраховувати збиток криптовалютній галузі від його повідомлень в Twitter.

Як наголошується на сайті, «цьому мільярдерові завжди буде не вистачати маніпуляцій з ринком, тож ми вирішили відстежувати і візуалізувати ефекти його твітів на вартість криптовалют і спільноту».

Ресурс пропонує докладні графіки з візуалізацією того, як твіти Маска впливають на криптовалютний ринок.

Відео дня
elonometer.com

Зазначається, що поведінка людей на криптовалютному ринку дуже емоційна, а Ілон Маск є, ймовірно, найвпливовішою персоною в галузі. Його твіти чинять "прямий, миттєвий, спустошливий ефект на ринки".

Читайте такожЖарт Ілона Маска обвалив курс биткоїна

Інтернет проти на Ілона Маска

Хакерське угруповання Anonymous раніше "оголосило війну" засновнику компаній Tesla і SpaceX Ілону Маску, звинувативши його в нехтуванні інтересами приватних інвесторів, які проявили свій інтерес до криптовалюти.

У відеоролику, опублікованому в Twitter, людина в масці Гая Фокса (історичний персонаж, інтернет-мем і символ протестного руху) стверджує, що раніше Ілон Маск користувався хорошою репутацією через свої інвестиції в електромобілі і освоєння космосу. Однак тепер навіть його шанувальники починають розуміти, що Маск - всього лише самозакоханий багатій, який готовий на все заради того, щоб на нього звернули увагу.

Обвал біткоіна 2021

В середині травня вартість біткоіна обвалилася після тривалого періоду безпрецедентного зростання. 

Падіння криптовалюти почалося з заяви глави американської компанії Tesla Ілона Маска про те, що компанія не буде приймати біткоіни для розрахунку за електромобілі. Він також не виключив, що Tesla продасть свої біткоіни, вартість яких на початок лютого становила $1,5 млрд.

4 червня стало відомо, що курс біткоіна опустився на 6% щодо долара і склав $36 697. Це сталося після того, як засновник Ілон Маск написав твіт, в якому знову натякнув на зниження свого інтересу до цієї криптовалюти.