Компанія вже має подібний успішний досвід у Казахстані, тому Кубраков сподівається, що в Україні результати будуть не гірші / REUTERS

Цього тижня стало відомо, що "Укрзалізниця" передає з 2022 року пасажирські перевезення в управління німецькому Deutsche Bahn. У концерні з цього приводу теж висловилися.

Видання DW опублікувало відповідь перевізника від 10 листопада.

У Deutsche Bahn кажуть, що планують розширювати співпрацю з Україною.

Відео дня

Наразі процес на стадії перемовин – сторони обговорюють модель, за якою концерн направить експертів та менеджерів до України для консультування УЗ щодо структурних аспектів пасажирських перевезень.

Читайте такожВідмовитися від автомобілів із ДВЗ вирішили понад 30 країн: названі терміниЗараз іноземці консультують "УЗ" у сфері пасажирських перевезень з акцентом на фінансові консультації і підтримці у проведенні тендерів на рухомий склад.

Як писав УНІАН, 9 листопада міністр інфраструктури Олександр Кубраков підкреслював, що Deutsche Bahn вже має подібний успішний досвід у Казахстані, тому він сподівається, що в Україні результати будуть не гірші.

Довідка УНІАН. Deutsche Bahn AG - один з найбільших залізничних операторів Європи. Щороку перевозить близько 4,6-4,8 млрд пасажирів і 270-290 млн тонн вантажів.

До структури холдингу входять понад 300 різних підрозділів і окремих підприємств.

Компанія проводить активну політику з розширення свого бізнесу в Європі, постійно інвестує в купівлю нових компаній і розширення діяльності.