У поїздах будуть встановлені камери спостереження / Ілюстрація REUTERS

"Укрзалізниця" планує підвищити рівень безпеки в приміських поїздах. Зокрема йдеться про встановлення камер відеоспостереження.

Про це повідомляє прес-служба компанія.

Читайте також"Укрзалізниця" хоче реформувати приміські електрички

Відео дня

"Якщо ми говоримо про електропоїзди, то зараз ми вже займаємося їх модернізацією, яка охоплює встановлення камер спостереження, які дозволять машиністу контролювати ситуацію у вагонах", — заявив глава "Укрзалізниці" Володимир Жмак.

Крім того, в кабінах машиністів встановлять так звану "червону кнопку". За допомогою цієї кнопки можна викликати на наступну станцію за маршрутом руху правоохоронців, якщо в поїзді громадяни порушують порядок.

"Моя мета - повернути у наші поїзди пасажирів, забрати їх з пасажирського автотранспорту, і повернути в наші поїзди, які будуть комфортними", — зазначив голова правління компанії.

"Укрзалізниця»

"Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень Українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.

Охорона поїздів

4 березня 2020 року акціонерна компанія "Укрзалізниця" спільно з Національною поліцією України організувала супровід працівниками поліції двох пасажирських поїздів далекого прямування.