Володимира Зеленського, згідно з опитуванням, підтримають 10,8% / фото прес-служба студії "Квартал 95"

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко очолила б першу п'ятірку кандидатів, якби вибори президента відбулись наступного тижня.

Як передає кореспондент УНІАН, такі дані опитування громадської думки презентовано сьогодні на прес-конференції у Києві.

"Якби вибори президента відбулись наступного тижня, рівень підтримки першої п’ятірки кандидатів був би таким: Юлія Тимошенко - 13,4% серед всіх (18,6% від тих, хто визначився та голосуватиме), Володимир Зеленський - 10,8% (15%), Юрій Бойко - 8,5% (11,8%), Анатолій Гриценко - 8,1% (11,2%), Петро Порошенко - 7,7% (10,7%).

Тобто є явний лідер та чотири кандидати, які виборюватимуть шанс пройти до другого туру", - сказано у прес-релізі за результатами опитування.

Також, як повідомляється, 77,8% респондентів заявили, що готові під час виборів президента прийти на виборчі дільниці. Вказали, що точно не голосуватимуть, 17,8% опитаних, 4,9% не визначились, чи голосуватимуть або ухилились від відповіді.

Читайте такожПісля заяви про похід у президенти Зеленський кличе людей до своєї команди (відео)

Крім того, у прес-релізі зазначається, що найвищий антирейтинг на сьогодні мають нинішній президент Порошенко (ніколи б не проголосували за нього 51,9% опитаних), Тимошенко (28,9%), представник «Опозиційної платформи – За життя» Бойко (24,8%) та голова Радикальної партії Олега Ляшко (22,8%).

При цьому найбільший потенціал до зростання рейтингу (називають другим можливим кандидатом, за якого можуть проголосувати) мають голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко 7,6%, щоумен Володимир Зеленський (6,5%) та Тимошенко (5,5%).

Опитування громадської думки проводили з 16 по 22 грудня 2018 року спільно Центр «Соціальний моніторинг» та Український інститут соціальних досліджень імені О. Яременка. Опитування охопило всю територію країни (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим). Вибіркова сукупність репрезентативна за віком (населення від 18 років і старші), статтю, типом населеного пункту та регіоном. Всього було опитано 2045 респондентів. Стандартні відхилення за достовірних 95% не перевищують 2,2%. Рівень кооперації респондентів становить 57%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв’ю за місцем проживання респондента „віч-на-віч”.

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час святкового "Вечірнього кварталу" на каналі "1+1" заявив про своє рішення балотуватися на посаду президента України.

Згідно з опитуванням компанії Seetarget, проведенним з 1 по 6 грудня методом особистих інтерв'ю, Зеленський займає друге місце з 9,0% (серед тих, хто визначився – 12,7%) в рейтингу потенційних кандидатів на президентських виборах 2019 року, поступаючись лише Юлії Тимошенко (14,2% опитаних, серед тих, хто визначився - 20,2%). Нинішній президент Петро Порошенко на третій позиції з 8,6% (12,3%).