Порошенко оголосить про висунення на другий термін 2 лютого / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко заявить про висунення на другий термін 2 лютого.

Про це LB.ua повідомило джерело в керівництві фракції БПП.

"Президент оголосить про висунення на другий термін 2 лютого. Буде великий форум по висуненню єдиного кандидата від демократичних сил. Там і заявить", - сказав співрозмовник у Верховній Раді.

Відео дня

Читайте такожПорошенко переніс дату заяви про похід у президенти через витівку Тимошенко - ЗМІ

Він нагадав, що згідно з чинним законодавством, кандидати в президенти можуть подавати документи для реєстрації в ЦВК до 3 лютого включно.

"Як відомо, Юлія Тимошенко заявить про участь у виборах на День Соборності 22 січня. Порошенко ж це зробить на початку лютого", - додав депутат.

Також, з його слів, "фішкою" Порошенка на виборах крім томосу і монетизації субсидій, стане "підвищення пенсій на 17-20% з березня поточного року".

"Щоправда, грошей на це в бюджеті немає. Очікувалося, що ці кошти будуть отримані від розмитнення євроблях. Але вже зараз видно, що реальні надходження на порядок менші, ніж ми прогнозували, ухвалюючи бюджет-2019. Ситуація ускладнюється ще й тим, що МВФ виступає категорично проти збільшення дефіциту Пенсійного фонду. Тому зараз шукаємо гроші, думаємо: де їх взяти, щоб пенсії були підвищені", - зазначив співрозмовник.

Перший тур виборів президента України призначено на 31 березня 2019 року. Порошенко поки офіційно не оголошував про намір брати в них участь.

Попередні вибори відбулися 25 травня 2014 року. Переможцем виборів став Петро Порошенко, за якого проголосували майже 10 млн осіб (54,7% голосів).