Порошенко вважає, що для Росії ціна агресії "буде занадто великою" / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко вважає, що найбільшим кошмаром для РФ стане незмінність вимог України щодо Донбасу і Криму після виборів глави держави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав під час щорічного Українського сніданку в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Читайте такожСправжній "батл" у Давосі: Порошенко порівняв Тимошенко із Мадуро, а вона нагадала про корупцію (відео)

Відео дня

«Моя позиція — не прощати агресора. Це призведе лише до одного результату — Радянський Союз. Україна ніколи нікому не буде служити. Інакше вона не виживе як суверенна та незалежна держава. Росія має виконати свої зобов’язання за Мінськими угодами», — заявив президент.

За його словами, Росія найбільше боїться того, що курс України після виборів залишиться пов’язаним з Мінськими угодами, Росія найбільше боїться того, що після виборів Україна продовжить укріплювати міжнародну єдність та солідарність проти Росії.

Глава держави зазначив: «Найбільший кошмар для Росії — те, що після виборів Кремль знову зіткнеться з нашою легітимною вимогою припинити вбивство українців, вивести свої військові активи з окупованих частин Донбасу, дозволити доступ миротворців до Донбасу, повернути контроль над кордоном Україні, повернути Крим Україні, звільнити українських заручників, незаконно утримуваних в російських тюрмах. Прийде день, коли ціна агресії буде занадто великою».

Як відомо, чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.