Петро Порошенко / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко заявив, що РФ прагне реваншу в Україні і хоче втрутитися у виборчий процес, щоб спробувати насадити проросійську владу та заблокувати процес європейської та євроатлантичної інтеграції нашої держави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив на форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом» у Києві.

Читайте такожПорошенко оголосив про похід на вибори

Відео дня

«Але чи сумнівається хтось з нас, що Росія прагне реваншу? Чи має хто сумнів в її бажанні втрутитися у виборчий процес, щоб зробити спробу насадити в Україні проросійську владу і забезпечити таку конфігурацію влади, яка заблокує процес європейської та євроатлантичної інтеграції?», - заявив він.

За словами президента, популісти теж наражають країну на серйозну небезпеку.

«Якщо їх не зупинити і допустити до влади, всі випробування, які люди пережили протягом останніх років внаслідок війни та економічної агресії з боку Росії, виявляться марними», - додав Порошенко.

«Своїми безглуздими експериментами популісти штовхнуть країну до нових політичних та економічних потрясінь. То що, ми хочемо наздогнати наших успішніших західних сусідів чи, навпаки, скотитися до рівня Венесуели? Саме другий шлях, не до Брюсселя, а до Каракаса, пропонує нам велика кількість кандидатів», - зауважив глава держави.

За його словами, загрози проросійського реваншу, популізму і авторитаризму – це загрози різного плану, але кожна з них рівною мірою несумісна з європейським вектором розвитку України, кожна суперечить європейським політичним стандартам.

«Відтак, якщо не відвести ці загрози, не зупинити їхніх носіїв, - Україна сама впаде у смертоносні обійми Росії», - заявив глава держави.