Волкер зазначив, що наразі важко передбачити переможця / фото УНІАН

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер висловив сподівання, що Російська Федерація погодиться припинити війну на сході України, незалежно від того, хто переможе на президентських і парламентських виборах.

Читайте такожВолкер анонсував зустріч у Парижі країн нормандського формату

Як передає кореспондент УНІАН, про це Волкер сказав під час телефонного брифінгу для європейських журналістів, організованого з Брюсселя.

Відео дня

Він заявив, що Україна є демократичною державою, і в умовах демократії невідомо, хто виграє вибори, доки не відбудеться голосування.

"В цьому випадку ми дійсно не знаємо, хто буде переможцем", - сказав Волкер.

Разом з тим він додав, що дані соціологічних опитувань, які оприлюднюються в Україні, свідчать про відсутність явного фаворита серед кандидатів у президенти.

"На даному етапі дуже не передбачувано, хто переможе. Знову, підкреслюю, що Україна - це демократія, і ми будемо працювати з будь-яким демократично обраним лідером, який стане відомим після цих виборів", - наголосив Волкер.

Також спецпредставник США сказав, що Сполучені Штати продовжують підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, а також мир і безпеку для усіх українських громадян, незалежно від їхнього етнічного походження і національностей або релігійної приналежності.

"Наразі ми не бачили прогресу у відновленні миру і безпеки у зв'язку з триваючою окупацією Росією сходу України та Криму. Я сподіваюся, що, незалежно від того, хто буде обраним президентом України, і незалежно від того, як пізніше цього року пройдуть парламентські вибори в Україні, Росія вирішить нарешті, що прийшов час завершити війну і встановити мир. І якщо Росія ухвалить це рішення, ми налаштовані зробити все, що зможемо, аби посприяти цьому", - наголосив Волкер та зазначив, що має на увазі подальші переговори і створення миротворчих і безпекових сил.