На поточний момент зареєстровано 129 громадських організацій, які нададуть своїх спостерігачів / фото УНІАН

На виборах президента України можуть бути присутні фейкові місії спостерігачів, фінансування діяльності яких здійснюється з Російської Федерації.

Про це заявила представник Комітету виборців України Наталія Лінник під час брифінгу, передає "РБК-Україна".

Читайте такожПоліція очікує понад 850 офіційних іноземних спостерігачів на виборах президента

Відео дня

Вона зазначила, що на поточний момент зареєстровано 129 громадських організацій, які нададуть своїх спостерігачів.

"Ми також хочемо поінформувати, що є певні місії так званих фейкових спостерігачів. Їх на цих виборах буде намагатися відфільтрувати МЗС спільно з ЦВК. Але навіть якщо МЗС піде на певний компроміс і зареєструє певних спостерігачів, які будуть серед фейкових спостерігачів, ми просимо медіа бути більш консолідованими і враховувати правдивість джерел інформації", - заявила вона.

"Спостерігачі, які надавали неправдиву інформацію на попередніх виборах у тих чи інших країнах, так чи інакше пов'язані з РФ і фінансуються для цього. Головна мета - посіяти дестабілізацію в українському середовищі", - уточнюють у КВУ.

Нагадаємо, Верховна Рада України встановила, що президентські вибори відбудуться 31 березня 2019 (31 грудня розпочалася президентська виборча компанія). Парламентські вибори повинні відбутися в жовтні 2019 року.

Раніше Центральна виборча комісія ліквідувала всі виборчі дільниці на території Російської Федерації.

Зазначимо, що глава МЗС Павло Клімкін раніше попередив, що Україна не має наміру приймати заявки від російських спостерігачів ОБСЄ на виборах.