Зеленський разом із "95-м кварталом" у п'ятницю прибув до Львова / УНІАН

У Львові в п’ятницю, 8 лютого, зі сваркою і тиснявою намагалися зірвати благодійний виступ шоумена і кандидата у президенті Володимира Зеленського та "95 кварталу".

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Зеленський разом із "95-м кварталом" прибув у місто зранку в п’ятницю та мав час для прогулянки старою частиною. У свою чергу перехожі вишукувалися у чергу, аби сфотографуватися з шоуменом.

Львів'яни з радістю фотографувалися з шоуменом /скріншот

За традицією, у містах, де виступає "95 квартал", спочатку відбувається благодійний концерт. Саме його і намагалися зірвати – напередодні приїзду Зеленського у Львові з’явилась провокаційні бігборди. А за годину до початку концерту зібралися молоді люди спортивної статури у камуфляжі, назвавши себе ветеранами АТО і членами патріотичних організацій.

Провокативна реклама у Львові /фото 4studio.com.ua

"У час, коли в нас іде війна в країні, ця людина хоче очолити нашу країну, яка знаходиться в стані війни, і бути верховним головнокомандувачем. Тут стоять бійці – запитайте, чи цього вони хочуть", - переконував голова правління військово-патріотичного вишколу Олег Хільків.

Хто розмістив бігборди і хто організував цей пікет – невідомо. Місцеві ЗМІ пишуть, що людей у камуфляжі зібрав бізнесмен-свободівець Ігор Кривецький, який у регіоні відомий ще й як кримінальний авторитет на прізвисько Пупс. Джерела у правоохоронних органах натякнули місцевим журналістам і на інших організаторів – мовляв, не проти була й президентська адміністрація.

Зеленський із артистами "Кварталу" вийшов до протестувальників і намагався поговорити. Його натомість намагалися спровокувати.

"Львів’яни, Слава Україні! Дякуємо за все! У нас концерт", - відповів Зеленський на всі запитання і претензії було вичерпано.

Пройти людям, які прийшли на концерт "95 кварталу", учасники акцїї не заважали. На самому концерті жодного інциденту не було, а публіка зустрічала команду "Кварталу" й Зеленського традиційними оплесками.

Зустріч з львів'янами у Зеленського пройшла тепло / скріншот

На своїй сторінці у Facebook мер Львова і кандидат у президенти Андрій Садовий написав, що розміщення фейкових чорнушних бігбордів навіть проти його опонентів у виборчій гонці - річ недопустима.

«Я можу не погоджуватись з тими чи іншими позиціями Володимира Зеленського. Можу також не хотіти бачити його на посаді Президента. Зрештою, він - мій опонент на виборах. Але я категорично проти того, щоб кандидату в президенти в моєму рідному місті будь-хто говорив «ти не маєш права балотуватись, бо ти клоун». Розміщення фейкових чорнушних бігбордів - річ недопустима. У Львові таке вперше за багато років (відповідальність несе рекламодавець і він буде покараний)», - зазначив Садовий

Провокативна реклама у Львові /фото 4studio.com.ua

Він пообіцяв, що аналогічною реакція буде і по відношенню до інших кандидатів у президенти.

Як повідомляв УНІАН, поліція розпочала розслідування за заявою шоумена та кандидата у президенти Володимира Зеленського про стеження за ним.

Нагадаємо, команда керівника студії "Квартал-95" зафіксувала на фото і відео кілька автомобілів із тонованими вікнами, які постійно стежать за пересуванням Зеленського. Це почалося в Одесі, а тривало в інших містах. 

У СБУ причетність до стеження за кандидатом Зеленським та іншими заперечують, але обіцяють уважно вивчити всі обставини, що можуть указувати на правопорушення стосовно кандидатів, якщо ті звернуться з відповідною заявою.