7 лютого Зеленський звернувся до поліції / фото УНІАН

Поліція розпочала розслідування за заявою шоумена та кандидата у президенти Володимира Зеленського про стеження за ним.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

«Національна поліція України за заявою кандидата у Президенти України Володимира Зеленського внесла відомості до ЄРДР за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.182 КК України «Порушення недоторканості приватного життя»», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗеленський очолює президентський рейтинг та суттєво випереджає Порошенка – соціологи

Зазначається, що 7 лютого Зеленський звернувся до органів НПУ із заявою про зафіксовані факти стеження за ним та його співробітниками невідомими особами на дванадцятьох автомобілях у Одесі на фестивалі «Ліга сміху» з 30 січня по 4 лютого 2019 року.

Також кандидат повідомив про фіксацію фактів стеження за ним і після цього періоду по прибутті до Києва.

На підставі ст. 214 КПК України Нацполіція зареєструвала кримінальне провадження за цим фактом і розпочала досудове розслідування.

Як повідомила в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" ведуча Наталія Мосейчук, посилаючись на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, поліція вже встановила, що за Зеленським стежили співробітники Служби безпеки України. За її словами, урядовець розповів про це вже після свого виступу на ток-шоу. Він зазначив, що поліція буде розбиратися, для чого СБУ стежила за Зеленським.

Нагадаємо, команда керівника студії "Квартал-95" зафіксувала на фото і відео кілька автомобілів із тонованими вікнами, які постійно стежать за пересуванням кандидата в президенти Володимира Зеленського. Це почалося в Одесі, а тривало в інших містах. 

У СБУ причетність до стеження за кандидатом Зеленським та іншими заперечують, але обіцяють уважно вивчити всі обставини, що можуть указувати на правопорушення стосовно кандидатів, якщо ті звернуться з відповідною заявою.