Поліції повідомили, що в припаркованому за сценою автомобілі «Ауді» закладена вибухівка / фото прес-служба партії "Батьківщина"

У Білій Церкві Київської області під час виступу кандидата в президенти Юлії Тимошенко невідомі особи кинули в натовп димові шашки.

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

«Сьогодні о 18.51 до чергової частини Білоцерківського відділу поліції надійшло повідомлення від невідомого про те, що на одній з вулиць міста Біла Церква, під час виступу одного з кандидатів в президенти України, в припаркованому за сценою автомобілі «Ауді» станеться вибух», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели огляд місця події та евакуювали автомобіль.

«Також під час виступу кандидата невідомі особи кинули дві димові шашки в людей, присутніх на зустрічі», - додали у поліції.

Поліція затримала порушників, а також ще п'ятьох осіб, які знаходились на площі – у них вилучили 7 предметів, схожих на димові шашки. Всіх їх затримано та доправлено до відділу поліції.

Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за ч. 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Двох осіб затримали за статтею 208 Кримінально процесуального кодексу України. Ще відносно п'ятьох складено адміністративні протоколи за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Прес-служба партії «Батьківщина» на своїй сторінці у Facebook заявила, що влаштовані у Білій Церкві провокації мають відверто політичний характер.

Як повідомляв УНІАН, у Львові в п’ятницю, 8 лютого, зі сваркою і тиснявою намагалися зірвати благодійний виступ шоумена і кандидата у президенті Володимира Зеленського та "95 кварталу".