Ілюстрація / REUTERS

Росія готується до втручання не лише у парламентські та президентські вибори, але й в місцеві, які відбудуться після них.

Про це 16 лютого у Мюнхені журналістам розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає ТСН.

Читайте такожВтручання РФ в українські вибори: СБУ викрила зухвалі спроби російських спецслужб

Відео дня

Глава МЗС вважає, що Росія використовуватиме всі можливі методи впливу на ситуацію в Україні.

"Звичайно, Росія буде маніпулювати виборчим процесом. Всі говорять про вплив на парламентські та президентські вибори. А що, на місцеві Росія не буде впливати? Там вже готується план втручання у вибори. При чому, місцеві вибори можуть бути ще більш важливі для Росії, оскільки їхня логіка полягає в дестабілізації та розчленуванні України", - сказав Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Верховна Рада заборонила громадянам Російської Федерації бути офіційними спостерігачами на виборах президента України, народних депутатів України та місцевих виборах, ухваливши Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні" (№9524).

Законом встановлено, що офіційним спостерігачем на виборах президента України, народних депутатів України та місцевих виборах не може бути особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом. Також спостерігачем не може бути особа, пропозиції щодо якої ініційовано або внесено державою, визнаною Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом.