Василь Грицак / REUTERS

Голова Служби безпеки Василь Грицак переконаний, що будуть спроби втручання у президентські вибори в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на координаційній нараді керівників правоохоронних органів держави щодо забезпечення законності та правопорядку під час виборчого процесу, а також стану протидії злочинності.

Читайте такожАваков повідомив про розгортання систем масштабного підкупу виборців

Відео дня

Говорячи про вибори президента, Грицак наголосив на необхідності забезпечити вільне волевиявлення.

"Чи будуть спроби втручання на цих виборах? Так, я переконаний, що будуть. І ці мої переконання ґрунтуються не просто на якихось припущеннях, а ґрунтуються на аналізі тієї інформації, якою сьогодні володіє Служба безпеки України", - зазначив він.

За його словами, йдеться про "надзвичайно широкий" спектр такого втручання. "Починаючи від максимальної дестабілізації оперативної обстановки по всій території України і аж до вчинення тяжких злочинів", - повідомив голова СБУ.

У той же час Грицак підкреслив, що СБУ готова разом з колегами з правоохоронного блоку робити все, аби ці вибори відбулися та були визнані законними.

"Хто буде втручатися? Я сподіваюся, ви теж не сумніваєтеся, що втручатися, в першу чергу, або спроби втручання будуть фіксуватися з боку Російської Федерації", - додав голова СБУ.