Ілюстрація / REUTERS

Брюссель не має наміру призупиняти співпрацю з Києвом на період виборів президента України та Європейського парламенту.

Читайте такожКраїни ЄС закликали підтримати Україну напередодні виборів

Про це віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс сказав радіо Свобода. «Співпраця триває і розвивається. Цього тижня я сам буду в Україні, передбачена зустріч з прем’єром і міністром фінансів, де ми більш детально будемо говорити про питання макрофінансової допомоги. Зараз у нас йде вже четверта програма макрофінансової допомоги, один транш в 500 млн євро виплатили в кінці минулого року, і дійсно навесні цього року ми можемо виплатити другий транш в 500 млн євро. Але тут важливо, щоб були виконані умови щодо отримання фінансової допомоги. Це продовження боротьби з корупцією, продовження роботи щодо поліпшення збирання податків, і також реформа служби доходів. Це також реформи в соціальній сфері», – зазначив Домбровскіс.

Відео дня

Він запевнив, що співпраці не завадять ні виборчий процес в Україні та ЄС, ні наступне формування органів влади.

«Я б сказав, що співпрацю не буде призупинено. Співпраця триватиме в рамках нашого Договору про асоціацію. Триватиме політичний діалог, розвиватися економічні зв’язки», – наголосив віце-президент Єврокомісії.

Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року. Вибори до Європейського парламенту пройдуть 23-26 травня 2019 року.