Аваков розкрив механізм роботи "виборчих сіток" / Скріншот - Youtube, Телеканал ICTV

Штаб одного з кандидатів у президенти використовує адмінресурс для підкупу голосів, використовуючи бюджетні кошти соціальних програм.

Про це в ефірі телеканалу ICTV розповів очільник МВС Арсен Аваков.

Читайте також"Це нісенітниця": Аваков заперечує "російський слід" у заворушеннях у Києві та Черкасах

«Я наведу приклад однієї кримінальної справи, яка розслідується поруч тут, у Київській області, у Василькові. Коли мова йде про підкуп голосів», - почав міністр.

«Наймається один зі штабів провладного кандидата, команди. Наймають агітаторів. Агітатори обирають 100 осіб, як правило, найбідніших. Йдуть до цих людей у квартири, запитують: «А ви готові підтримати нашого кандидата? Ось, ми готові вам допомогти...». І з них, з цих 100 осіб, 30 кажуть – «так, ми готові»... Цих людей записують у списочок. Після чого йдуть в райраду або в соцзабез», - продовжив він.

За його словами, засобом адмінресурсу стає соціальна програма «Турбота», на яку закладені бюджетні кошти.

«Кажуть: «Так ось у тебе, товаришу начальник райради / соцзабезу / мер / голова райадміністрації, це закладено в бюджеті? – Так, закладено, – Отже, будь-ласка, ось тобі списочок. Ось цих 30, які нам сказали «Так» - по тисячі гривень...» І цим людям виплачують по тисячі гривень», - розповів міністр.

При цьому, людям, що одержали кошти, надходить дзвінок зі штабу. Їм заявляють, що за отримані гроші вони очікують голосування за свого кандидата.

За словами Авакова, це відбувається по всій країні. У Київській, Одеській, Харківській областях.

Раніше Telegram-канал Politicus, який веде відомий журналіст Сергій Лямець, повідомляв, що команді Петра Порошенка нібито вдалося побудувати масштабну мережу масової скупки голосів виборців на майбутніх виборах.