Бюлетень для голосування на виборах президента України 31 березня / фото УНІАН

Російські окупаційні адміністрації активізували заходи з недопущення до участі у голосуванні на виборах президента України проукраїнськи налаштованих жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив під час прес-брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник, посилаючись на Головне управління розвідки МОУ.

Читайте такожВід України до Уругваю: ЦВК розповіла про довжину бюлетенів (фото)

Відео дня

Зокрема, з громадянами, підозрюваними у проукраїнських поглядах, співробітники т.зв. "республіканських органів внутрішніх справ" проводять "профілактичні бесіди" і рекомендують утриматись від виїзду на підконтрольну Україні територію у період голосування.

При цьому на пунктах пропуску вже запроваджено посилені заходи з перевірки громадян України, які перетинають лінію розмежування.

"Крім того, 31 березня на тимчасово окупованій території Донбасу російськими пропагандистами готується проведення масштабних масових антиукраїнських заходів (зібрання трудових колективів, мітинги й інші заходи) із залученням великої кількості місцевих жителів, обов’язкову явку яких повинні забезпечити російські окупаційні адміністрації", - повідомив Мотузяник.

Як повідомляв УНІАН, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що у Станиці Луганській зареєстровано 18 тисяч внутрішніх переселенців, але для участі у виборах заяви подали лише 200 осіб.

Як відомо, вибори президента України 2019 відбудуться вже за 10 днів - 31 березня. У разі проведення другого туру виборів, повторне голосування має відбутися 21 квітня 2019 р.