Вибори президента відбудуться 31 березня / фото УНІАН

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявляє, що у Станиці Луганській зареєстровано 18 тисяч внутрішніх переселенців, але для участі у виборах заяви подали лише 200 осіб.

Як повідомила омбудсмен у Facebook, під час перебування в Луганській області вона відвідала КПВВ "Станиця Луганська".

Читайте такожСкандал з Ляшком: Аваков пропонує "закрити" засідання Кабміну перед виборами

Відео дня

Денісова розповіла, що за інформацією людей з черги на перетин лінії розмежування, "на окупованих територіях розповсюджують інформацію щодо припинення роботи КПВВ 30 та 31 березня".

"Скупчення людей зумовлене ще й тим, що такий пункт в Луганській області один. Всі обурені таким ставленням до себе. Я розповіла, що українською стороною робиться усе можливе, щоб відкрити ще один пункт пропуску, КПВВ "Золоте", де є можливість автомобільного руху", - заявила Денісова.

"Наші прикордонники кожен день перебувають у готовності до пропуску людей, але з боку окупантів роботу КПВВ заблоковано", - наголосила вона.

За словами омбудсмена, також з'ясувалося, що "громадяни не обізнані в питанні, як реалізувати своє виборче право, якщо вони мешкають на тимчасово окупованій території".

"За інформацією Станично-Луганської районної державної адміністрації, в Станиці Луганській зареєстровано 18 тисяч ВПО, з них мешкають біля тисячі (в місті - УНІАН). З цієї тисячі лише 200 людей зареєструвалися, щоб скористатися своїм правом і проголосувати на чергових президентських виборах", - заявила Денісова.