Екзит-пол іде в штатному режимі \ фото УНІАН

Процес опитування респондентів для національного екзит-полу під час голосування на виборах президента України відбувається у штатному режимі.

Читайте такожПонад половина українців не вірять у чесні вибори президента - опитування

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова наглядової ради Національного екзит-полу`2019 Євген Бистрицький під час прес-конференції щодо перебігу процесу опитування респондентів на виході з виборчих дільниць.

Відео дня

"Наше завдання - щоб екзит-пол відбувався прозоро і підзвітно... Ніяких порушень на цю годину ми не побачили. Достатньо активно відбуваються вибори. Екзит-пол іде в штатному режимі. Тобто, вибори продовжуються", - сказав він.

Директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна також зазначила, що на даний час опитування проходить нормально.

"Поки що політ проходить нормально, нормально працюють наші інтерв’юери", - зазначила Бекешкіна.

За словами PR-менеджера КМІС фонду Тетяни Песковської, інтерв’юери розпочали опитування вже о 8:30 на дільницях по Україні, на закордонних виборчих дільницях вони не працюють, які і в лікарнях, військових частинах, в’язницях, а також не спостерігають за ходом голосування виборців удома (загалом це 6,2% неохоплених екзит-полом виборців).

Довідка УНІАН. Сьогодні, 31 березня, в Україні відбуваються чергові президентські вибори.

Відповідно до календарного плану виборів, дільниці для голосування відкрились о 8:00 та працюватимуть до 20:00 включно. Центральна виборча комісія зареєструвала 39 кандидатів у президенти, створено 200 виборчих округів. Кількість виборчих дільниць, за даними сайту ЦВК, становить 29 тис. 989. У закордонному виборчому окрузі - 101 виборча дільниця.