Петро Порошенко / REUTERS

У виборчому штабі Петра Порошенка оприлюднили результати паралельного підрахунку голосів на виборах президента 31 березня, відповідно до яких до другого туру виходять шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив народний депутат України, член передвиборчого штабу Порошенка Максим Саврасов.

«Володимир Зеленський отримує 29,8% голосів, Петро Порошенко - 16,2%, Юлія Тимошенко набирає 13,4% голосів, Юрій Бойко 11,4%, Анатолій Гриценко 6,8%», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожЦВК опрацювала вже половину протоколів – Зеленський попереду

Також Саврасов зауважив, що значних порушень, які могли б вплинути на хід кампанії у штабі не зафіксовано.

«Закликаємо кандидатів від демократичних сил, які не вийшли до другого туру, підтримати Петра Порошенка. Також запрошуємо волонтерів, які підтримували демократичних проєвропейських кандидатів, долучитися до команди Порошенка. Давайте спільно забезпечимо чесні вибори у другому турі», - сказав член штабу.

«З цього моменту для нашої команди розпочинається другий тур виборів. Хочу привітати і подякувати усім членам нашої команди, яка працювала заради цієї перемоги. Перше завдання успішно виконане. Українці підтримали президента. Нам вдалося донести інформацію про його реальні досягнення. І в цьому – велика роль наших волонтерів, членів партії, депутатів», - резюмував депутат.

Як повідомляв УНІАН, після опрацювання понад 50% протоколів ЦВК констатує перемогу з великим відривом шоумена Зеленського, якого підтримали 30,22% виборців. Чинний глава держави Порошенко – на другому місці з 16,63% виборців, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко віддали свої голоси 13,08% виборців.

Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня.