З 55% до 16% впав рейтинг чинного президента. Як кажуть у соцмережах, навіть ті 16% складаються з фальсифікацій і підкупу.

Це і є рейтинг "народного" президента, який асоціюється з крадіжками в армії, відновленням "інституту смотрящих" за державними підприємствами та тотальним зубожінням населення, йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Читайте такожТимошенко звинуватила Порошенка у фальсифікації виборів

Журналісти розбиралися, з якими технологіями влада прийшла на перший тур та які використовуватиме у другому.

Відсутність у списку виборців - найпоширеніша проблема, з якою зіткнулися українці на виборах. Крім того, в одній зі шкіл Києва розгорнувся справжній скандал через голосування за іншу людину.

Також зафіксовано протягом першого туру виборів й фальсифікацію виборчих бюлетенів (відкрито 31 кримінальне провадження).

"Поліцейські на дільницях фіксували факти контрольованого голосування з боку провладного кандидата", - стверджують журналісти. Експерти зазначають, що такі факти дуже схожі на відгалуження "сітки", яку протягом передвиборного періоду будувала влада, аби добрати своєму кандидату голосів для проходження до другого туру.

Для фальсифікації на одній із виборчих дільниць навіть використовували ручки із чорнилом, яке зникає. Були й заламані урни, і фотографування бюлетенів, і недопуск на дільниці спостерігачів.

Як повідомлялося, ЦВК опрацювала понад 98% протоколів. За шоумена Зеленського проголосували 30,24% виборців, за чинного президента Петра Порошенка - 15,93%, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко - 13,39%.