Тимошенко не має наміру закликати своїх виборців підтримати когось із кандидатів у президенти у другому турі / фото УНІАН

Лідер партії “Батьківщина”, кандидат у президенти Юлія Тимошенко не має наміру закликати своїх виборців підтримати когось із кандидатів у президенти у другому турі виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила на прес-конференції.

“Сьогодні існує питання для тих людей, які не голосували за двох кандидатів у президенти, які увійшли в другий тур, — що тепер робити, чи йти на вибори, чи не йти, за кого голосувати”, - зазначила Тимошенко.

Відео дня

За її словами, нині в Україні криза в економіці, триває війна, люди живуть у бідності.

“Я вважаю, що жоден із кандидатів , які, за рішенням ЦВК, є в другому турі, не впораються з цими викликами і не припинять ні війни, ні біди”, - додала Тимошенко.

За словами лідера ВО «Батьківщина», у зв’язку з цим вона не може брати відповідальність за будь-які поради.

Читайте такожТимошенко звинуватила Порошенка у фальсифікації виборів

Водночас Тимошенко зазначила, що зусилля її прихильників будуть спрямовані на запобігання фальсифікаціям у другому турі виборів.

“Ми вважаємо, що наше завдання і, в тому числі, наш обов’язок - взяти участь у захисті чесних виборів”, - сказала вона.

Тимошенко зауважила, що до парламентських виборів її команда допомагатиме «будь-якому президенту, якого обере країна», реалізуватиме напрацювання, стратегії, передбачені «Новим курсом України».

Після виголошення всіх заяв Тимошенко відразу залишила зал, у якому давала прес-конференцію, позбавивши журналістів можливості поставити їй запитання.

Як повідомляв УНІАН, за результатами опрацювання ЦВК майже 99% протоколів ДВК про результати голосування, на виборах президента у першому турі лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого підтримали понад 30% виборців, за чинного президента Петра Порошенка проголосували майже 16%, за лідера ВО «Батьківщина» Тимошенко – більш як 13%.