НСТУ назвало умову проведення дебатів на "Олімпійському" / фото УНІАН

Національна суспільна телерадіокомпанія України має технічну можливість провести трансляцію зі стадіону "Олімпійський", але зазначає, що наразі це не можна назвати дебатами.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на прес-службу телеканалу.

На Суспільному посилаються на положення Центральної виборчої комісії про проведення дебатів від 2014 року. В ньому зазначено, що дебати проводять у студії (кімнаті) національного мовника.

Відео дня

"Тому зараз слово за ЦВК. Якщо вони приймуть нове положення, в якому виключать цю норму, тоді дебати можливі. Якщо ні - то це буде шоу, або дискусія, але не дебати", - пояснюють у прес-службі.

Читайте такожДе купувати квитки?: у мережі відреагували на пропозицію Зеленського про дебати на "Олімпійському"

Як повідомляв УНІАН, сьогодні кандидат в президенти України Володимир Зеленський заявив про готовність іти на дебати перед другим туром президентських виборів з чинним главою держави Петром Порошенком, проте озвучив низку умов. Зокрема, що вони мають відбуватися на стадіоні, перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо.

На це рішення Зеленський дав своєму супернику 24 години. На Facebook-сторінці «ЗеКоманди» також почали вести зворотний відлік з моменту оприлюднення заяви Зеленського.

У відповідь народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова заявила, що глава держави Петро Порошенко не буде влаштовувати дебати з іншим кандидатом у президенти Володимиром Зеленським на стадіоні у Києві.

Раніше, 1 квітня, Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила переможців першого туру виборів президента для участі в теледебатах.