У БПП прокоментували можливість проведення дебатів на "Олімпійському" 19 квітня / УНІАН

Голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов вважає, що дебати між кандидатами в президенти Петром Порошенком і Володимиром Зеленським мають відбутися на НСК "Олімпійський" 14 квітня, а 19 квітня – на майданчику Суспільного мовника.

Читайте такожМіж штабами кандидатів у президенти відсутній діалог щодо дебатів перед другим туром виборів – Аласанія

Як передає кореспондент УНІАН, про це Герасимов заявив на засіданні парламенту.

Відео дня

Він зазначив, що Зеленський шукає "будь-яких причин, щоб не вийти на прямі відкриті дебати".

Також Герасимов зазначив, що нинішній президент України Порошенко погодився на формат дебатів і на стадіоні "Олімпійський".

"І логічно, що дата проведення дебатів на НСК "Олімпійський" може бути саме 14 квітня, – це останні вихідні перед днем голосування другого туру", - наголосив Герасимов.

При цьому він додав, що офіційні дебати, відповідно до чинного законодавства, мають проходити 19 квітня і лише у студії Суспільного мовника. "Порошенко готовий до дебатів і 14 квітня на стадіоні, і 19 квітня на організованому "Суспільним" майданчику. Єдиним питанням залишається, чи готовий сам Зеленський виконувати свої власні вимоги", – підкреслив Герасимов.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня Зеленський заявив про готовність йти на дебати з Порошенком перед другим туром президентських виборів, проте озвучив низку умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо, а також кандидати мусять пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів.

Заступник гендиректора з адмінроботи НСК "Олімпійський" Віктор Анісімов запевнив, що стадіон має всі можливості для проведення дебатів, та очікує на офіційну заявку до 17 квітня.

Порошенко, своєю чергою, заявив, що чекає Зеленського 14 квітня на НСК "Олімпійський" для проведення дебатів.

8 квітня Зеленський виступив із заявою, що дебати з Порошенком на НСК "Олімпійський" відбудуться 19 квітня.