Віктор Суслов вважає, що успіх або невдача Зеленського будуть визначатися рішенням кадрових питань / Фото УНІАН

Заслужений економіст України, колишній міністр економіки Віктор Суслов вважає, що для кандидата в президенти і шоумена Володимира Зеленського у разі перемоги на виборах 2019 головна небезпека лежить в кадровій площині.

У разі перемоги на виборах президента України 2019 успіх або невдача Зеленського будуть визначатися рішенням кадрових питань, рівнем виконання функцій гаранта і готовністю не виходити за межі своїх конституційних повноважень, розказав експерт "Главреду".

Читайте такожШтаб Порошенка підтвердив, що замовив скандальні борди з Путіним

Відео дня

За словами співрозмовника, Зеленський мав би шанс стати успішним президентом, якщо б зміг призначити на всі основні посади, які від нього залежать, професійних і чесних людей, які були б більш компетентні, ніж він сам, по всім вузьким політичним, економічним і юридичним напрямами.

"Головна небезпека лежить саме у кадровій площині. От уявіть собі, що станеться, якщо переможе Зеленський... Він стане президентом в оточенні чужої і явно ворожої команди. І в руках цієї команди все ще буде курс гривні і друкування грошей, доходи і витрати бюджету, комунальні тарифи та ціни на газ, соціальна політика, обслуговування боргів і дефолт...", — зазначив аналітик.

Суслов попередив, що нового президента можуть дуже швидко дискредитувати в разі саботажу з боку цієї команди.

"Тому дуже важливо мати план дій на період передачі влади. Тут неминучі компроміси, які потрібно готувати вже зараз", — заявив експерт.

Екс-міністр також не виключає, що в разі перемоги на виборах 2019 в Україні громадяни можуть побачити зовсім іншого Зеленського — не народного президента, а жорсткого і цинічного бізнесмена.

"Адже при бажанні шахову партію навіть в абсолютно виграшній позиції можна програти. Переговори про умови "здачі" виборів можливі. І "здача" можлива. І передвиборні дебати можна програти навмисне. І свої набрані голоси можна не захищати. Тоді в країні нічого не зміниться. Просто стане на одного мільярдера більше...", — вважає він.