Штаб Порошенка заявив, що борди із зображенням Путіна є офіційним рекламним продуктом / фото УНІАН

Білборди із зображенням президента України Петра Порошенка і президента РФ Володимира Путіна є "протиправними", заявляє позафракційний народний депутат, член міжфракційного депутатського об’єднання "За наступного президента Зеленського" Віталій Купрій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

За словами Купрія, міжфракційне депутатське об’єднання "За наступного президента Зеленського" "з’ясувало, що білборди із зображенням Путіна і Порошенка - вони протиправні: не можна було це робити, і вони мають бути демонтовані".

Відео дня

Читайте такожНе диверсія: борди про Порошенка-Путіна розмістив оператор, що діє в інтересах президента

Купрій наголосив, що навіть якщо Путін дав свою письмову згоду, то все одно не можна залучати іноземних громадян до своїх виборчих кампаній.

Як повідомляв УНІАН, штаб кандидата у президенти, чинного глави держави Порошенка випустив агітаційні матеріали, зокрема білборди, на яких він зображений разом із Путіним. При цьому українське законодавство забороняє використовувати у рекламі зображення фізичних осіб без їхньої письмової згоди, а в передвиборчій агітації - осіб, які не є громадянами України.

Ця реклама викликала суперечки серед користувачів соцмереж, у тому числі серед прихильників президента. Дехто висловлював думку, що це нібито результат чорного піару, спрямованого проти Порошенка.

У свою чергу штаб Порошенка заявив, що борди із зображенням Путіна є офіційним рекламним продуктом, сплаченим з виборчого фонду кандидата в президенти. У повідомленні штабу у Facebook сказано, що завдання рекламного сюжету – нагадати країні, що в умовах страшних зовнішніх викликів потрібен "сильний президент та верховний головнокомандувач". "Сюжет борду не означає, ніби в команді Порошенка вважають Зеленського агентом Путіна. Категорично ні. Але ми твердо переконані, що Путін мріє про слабкого, непідготовленого президента, що дозволить Кремлю взяти Україну під контроль", – наголосили у штабі.