В окремих областях борди знімають, зареєстровані провадження/ фото Сергій Костеж, Facebook

Поліція встановлює тих, хто виготовляв рекламні борди, схожі за стилістикою на передвиборчу агітацію чинного глави держави та кандидата у президенти Петра Порошенка, з написом «Кінець».

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Іван Стойко під час брифінгу щодо роботи правоохоронних органів у період виборчої кампанії, реагування на порушення законодавства, а також забезпечення публічної безпеки під час масових заходів.

Читайте також"Чекають, поки ви набігаєтесь по каналах": Зеленський записав нове звернення до Порошенка (відео)

Відео дня

«На цих бігбордах не встановлено вихідних даних… Наразі не встановлено третю особу, яка випускала ці бігборди. Тобто, ми вже працюємо над цим, і звичайно, що найближчим часом повідомимо, якщо вже будуть матеріали про те, хто їх виготовляв, і як ті люди будуть покарані за виготовлення даних бігбордів», - сказав він.

За словами радника міністра, в окремих областях їх знімають, зареєстровані вже провадження.

У свою чергу, директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко уточнив, що розміщення передвиборчої агітаційної продукції з таким порушенням - це адміністративне правопорушення.

У МВС уточнили, що у такому випадку складається адмінпротокол на власника рекламної конструкції і агентство, яке володіє правом на них.

«Ми працюємо над цим, іде робота (над встановленням цих даних)», - додав Стойко.

Нагадаємо, у низці українських міст у неділю, 14 квітня, почали з’являтися нові рекламні борди, схожі за стилістикою на передвиборчу кампанію чинного президента Петра Порошенка, з написом "Кінець".

Фото бордів українці викладають у соцмережі Facebook.